Hevoskasvattajan opas

4.1 - Hevoskasvatus

4.1.2 - Astutus

Hevosia voi astuttaa 2 vuoden ja 6 kuukauden iästä alkaen.

Oriit:

  • Tee julkisia astutustarjouksia, enintään 300 päivässä.
  • Tee varattu tarjous tietylle tammalle, joka voi olla myös omasi.

Tammat:

  • Valitse julkisista astutustarjouksista.
  • Hyväksy varattu tarjous, joka voi olla myös omalta oriiltasi.

Kukin astutus maksaa 500 equusta7 500 equusta ellei ori ole omasi.

Sen lisäksi eläinlääkärikuluja tulee 100 equusta2 500 equusta equu-varojesi mukaan.

4.1.3 - Tiineys

Tamma kantaa varsaa 12 kuukautta. 8. kuukaudesta lähtien voit pyytää 50 Equuksella ultraäänitutkimusta varsan sukupuolen, rodun ja värin selvittämiseksi ennen syntymää. Päästyään tähän vaiheeseen tamma voi suorittaa vain tehtäviä.Kun 12. kuukausi täyttyy, sinun on kutsuttava eläinlääkäri ja varmistaa, että tamma on majoitettu hevoskeskukseen. Jos et kutsu eläinlääkäriä, menetät varsan.

Kun varsa on syntynyt, voit nimetä sen ja alkaa huolehtimaan siitä. Varsa erotetaan emästään 6 kuukauden ikäisenä, ja tämän jälkeen se on majoitettava hevoskeskukseen.

Hevonen ei voi suorittaa mitään toimintoja keskiyön jälkeen varsomista lukuun ottamatta. Varsomisesta ilmoitetaan hevosen tiedoissa.

Muista, että astutuksesta, jossa esimerkiksi erinomainen koulutamma astutetaan orilla, jonka vahvuutena on nopeus, ei välttämättä ole erityistä hyötyä. Varsasta ei välttämättä tule sen parempaa kummassakaan lajissa. Kannattaa siksi astuttaa tamma orilla, joka on tammalle läheistä rotua.

Kantavana oleminen ja varsominen rasittaa tammaa. Pidä vähintään 10 kuukauden tauko varsomisen ja seuraavan astutuksen välillä.

4.1.4 - Ruunat

Voit ruunata orisi, jotka ovat iältään 2,5 ja 6 vuoden välissä. Hevosestasi tulee tällöin ruuna. Se ei voi enää lisääntyä, mutta se saa bonuksen (kestävyys +8, nopeus +8, kouluratsastus +4). Hevosen ruunaaminen kestää vähintään kaksi tuntia.

Huomaa, että ruunalle ei ole mahdollista antaa Zeuksen salamaa, ja että ruunausta ei voi perua.

4.1.5 - Varsa

Varsominen sujui ongelmitta. Mikäli varsan sukulaiset eivät ole puhdasrotuisia, varsan rotu määräytyy sen perusteella, mitä rotua suurin osa sen vanhemmista, isovanhemmista ja isoisovanhemmista ovat. Varsan väri valikoituu sattumanvaraisesti varsan rodussa sallittujen värien joukosta.

Varsan kyvyt vaihtelevat sen vanhempien geneettisten ominaisuuksien sekä niiden koulutustason ja kilpailusaavutusten mukaan.

Varsa jakaa karsinan emänsä kanssa kuusikuiseksi saakka. Tänä aikana varsalle ei tarvitse vuokrata karsinapaikkaa. Se ei myöskään syö kiinteää ruokaa vaan imee emänsä maitoa.

4.1.6 - Yksisarviset

Yksisarviset ovat harvinaisia. Ne lisääntyvät melkein tavallisten hevosten lailla.

Voit astuttaa vain samanrotuisia yksisarvisia. Sitten tarvitset ripauksen onnea saadaksesi yksisarvisen varsan.

Voit joka päivä käynnistää 2 yksisarvisten astutushetkeä milloin vain haluat. Astutushetki käynnistyy heti, kun vahvistat astutuskomennon, ja yksisarvistamman astutus alkaa. Astutushetken käynnistämisestä alkaen sinulla on 60 sekuntia aikaa astuttaa kaikki valitsemasi yksisarvistammat.

Kun molemmat astutushetket on käytetty, sinun on odotettava seuraavan päivän päivittäiseen päivitykseen saakka, jotta voit astuttaa yksisarvisia uudelleen.

Muista, että voit astuttaa yksisarvisen vain 10 tuntia siitä, kun sen emä astutettiin, tai 10 tuntia sen edellisestä astutuksesta.Tästä syystä astutushetkien välillä kannattaa pitää riittävän pitkä tauko.

4.1.7 - Aasit

Aasit voivat saada jälkeläisiä vain kolmesti elämänsä aikana ja vain toisten aasien kanssa. Tämä on ainoa laji, jonka geneettinen potentiaali heikkenee sukupolvelta sukupolvelle.
Kun aasiori asetetaan myyntiin, kaikki sillä tehdyt astutustarjoukset, joita kukaan ei ole hyväksynyt, peruutetaan.

4.1.8 - Kylmäveriset hevoset

Kylmäverisen hevosen voi astuttaa vain kolme kertaa sen elämän aikana ja vain toisella kylmäverihevosella.

Kun kylmäveriori tai -ruuna laitetaan myyntiin, tamman hyväksyntää odottavat astutukset peruutetaan.